Oude reacties

Geplaatst op 10 januari 2013 door Henri

Dag Bill,
Geregeld kom ik op je website lezen, en ik sta versteld naar wat er telkens bij komt . Ik wil je ook langs deze weg proficiat wensen voor hoe je de beginnende homerecorder, met gewone instap dingen, en met een eenvoudige maar duidelijke uitleg die je verschaft het mogelijk maakt om toch aan homerecording te doen .
Henri

Geplaatst op 30 januari 2013 door FasArt

En loffelijk initiatief, Bill! Ziet er allemaal prachtig en veelbelovend uit. Een mooie tegenhanger van de Belgisch website Homerecording.be en een dankbare aanvulling op het nieuwe Nederlandse tijdschrift Homerecording, waarvan onlangs het derde nummer uitkwam. Als ik toch ook (voor het evenwicht) een kritische noot mag laten horen: hier en daar zitten wat taalfouten. Bijvoorbeeld meteen op de welkomstpagina. Daar moet de eerste ‘wie’ toch echt ‘die’ zijn. Het is dus: ‘Ieder van ons die creatief bezig is…enz.’ Of anders moet je zeggen: ‘Wie van ons creatief bezig is…enz.’ En zo zitten er nog meer oneffenheden in de diverse teksten. Kinderachtig natuurlijk om hierover te vallen, maar met een nieuwe website is het net als met een nieuw tv-programma of een sollicitant: alles moet kloppen. Ik wil je er best bij helpen. Zoals jij blijkbaar je hele leven in de muziek gezeten hebt, zat ik altijd in de taal. Nu begeef ik me met vallen en opstaan in de muziek, en jij omgekeerd in de taal, heb ik de indruk. Dus als ik wat kan terugdoen voor al je moeite…

Geplaatst op 30 januari 2013 door Bill | In antwoord op FasArt

Dank voor je input FasArt (Zoals je kunt zien is het al direct opgepakt :))
Ik neem je aanbod graag aan.
Om te voorkomen dat de website straks vol met “taal correctie reaties” komt te staan zou ik het op prijs stellen dat je ze aangeeft via een PB in het forum naar mij te sturen. Zou ik geweldig mee geholpen zijn.
En v.w.b. de muziek stuk daar is de website en forum voor. Welkom.

Geplaatst op 14 mei 2013 door Gitaar leren spelen

Wel een mooie en vooral overzichtelijke site precies de informatie waar in naar op zoek was nu weet ik waar ik moet beginnen

Geplaatst op 6 augustus 2013 door Vincent Vanderelst

Het is een zeer interessante site, heb alles gelezen en heb enorm veel geleerd!Spelling en zinsbouw mag wel iets beter. Ik moest soms een zin 3 keer achter elkaar lezen om ze te snappen.
Maar dit is dan ook het enige minpunt.
Ik kan zeker niet klagen over hoe goed deze site mij geholpen heeft!

Geplaatst op 13 februari 2014 door Ganesh

Geweldige site!!!!

Geplaatst op 10 maart 2014 door Wouter van der Maden

Hele leuke, maar vooral hele informatieve site. Ik heb er de afgelopen maanden meerdere malen op gekeken. De informatie is helder, duidelijk en makkelijk te begrijpen. De E-books zijn geweldig, handig, heb ze meteen maar even getipt bij de rest van de band, zodat zij ook even de theorie achter het opnemen kunnen leren.
Geweldige site, echt petje af!

Geplaatst op 12 maart 2014 door johan

ik heb toevallig gisteren je site ontdekt kan nu al zeggen geweldig hier kan ik iets mee duidelijke uitleg enz. kan niet anders zeggen ga zo door
mvg Johan

Geplaatst op 12 maart 2014 door johan

Hoi Bill,
is het misschien mogelijk om de basisbegrippen van Qbase uit te leggen

Geplaatst op 12 maart 2014 door Bill | In antwoord op johan.

Hallo Johan,
Bedankt voor je reactie.
Dat zou zeker kunnen.
(Neem aan dat je Cubase bedoeld :))
Probleem is alleen dat ik de website graag algemeen over thuis studio wil houden en er zoveel verschillende DAW’s zijn die men kan gebruiken.
Ook is er heel veel informatie (Youtube) te vinden over gebruik van verschillende DAW’s. Wel heb ik in Studio ABCveel begrippen uitgelegd welke gebruikt worden in Audio (en ook in DAW’s dus). Maar bij belangstelling zou ik er wel een e-book aan kunnen weiden.

Geplaatst op 14 maart 2014 door Red

Beste Bill,
Ik heb zojuist je e-book over de gulden regel voor thuisopnames gelezen. Ik vind je boodschap zeer nuttig en krachtig; investeer in het creëren van mooi muziek i.p.v. in de hulpmiddelen.
Als beginner ben ik gevraagd om korte termijn een privé studio in huis op te zetten en te beheren. Omdat de tijd en middelen beperkt zijn maar de motivatie vrij hoog is, zijn jouw handvatten en adviezen inspirerend te noemen.
Nogmaals bedankt en ik zal je e-book waarschijnlijk ook in de toekomst een aantal malen opnieuw doorbladeren.
Met vriendelijke groet,
Red

Geplaatst op 14 maart 2014 door Bill | In antwoord op Red.

Fijn om te horen Red,
Blijf in de gaten houden waarvoor je het doet.
Hoop nog eens te horen wat er van de studio terecht gekomen is.
Muzikale groet,
Bill

Geplaatst op 9 april 2014 door DiHo

Eindelijk, eindelijk iemand die duidelijk uitleg geeft hoe het moet zonder dure en ingewikkelde Engelse termen. Gewoon doorgaan Bill. Kheb het nog niet op je forum gezien, maar begin een woordenlijst met uitleg, want je komt soms niet onder Engelse teksten uit.

Geplaatst op 21 april 2014 door Cees van Herp

Hoi Bill (zal ook maar gelijk tutoyeren),
Even complimenten maken, vakwerk! Zit nu 50 jr. ‘in de muziek’ (oude man dus, snik snik) maar verdraaid, hier zit ik nog van te leren!
Gewoon doorgaan, fijn!!!
Cees

Geplaatst op 20 mei 2014 door Linke Loetje

De site vandaag (pas) ontdekt. Als beginnend home studio bouwer, elektronicus en muzikant, een geweldige hoeveelheid aan informatie die gelukkig goed gestructureerd is. Ik ga met deze info nog heel wat avondjes doorbrengen voordat ik werkelijk begin met aanschaf en bouwen van mijn privé studio.
Alvast bedankt voor het delen van de informatie,
Louis.

Geplaatst op 22 augustus 2014 door online gitaar

Een mooie en overzichtelijke website veel informatie over audio ik krijg er helemaal zin in om de zolder in te gaan richten als dj ruimte nu ik dit zie binnenkort eens aan de slag gaan ermee

Geplaatst op 30 augustus 2014 door team USCworld

Is er een mogelijkheid om ook iets te vertellen over mixen in de zin van megamixing (jaarmix etc)? In die tak van sport ben ik zelf actief, en ik zie er hier niet veel over

Geplaatst op 30 augustus 2014 door Bill | In antwoord op team USCworld.

Hoi. Nee dat klopt dat je daarover hier niet veel vindt. Het is zeker verwarrend dat ook dat mixen wordt genoemd. Naar mijn mening wordt daar namelijk alleen de eind en begin van een nummer met elkaar verbonden (eventueel door de tempo en of toonhoogte van de nummers aan te passen) en de volumes van de nummers onderling afgestemd (lijkt bijna wat op masteren). Ik geloof wel dat dit ooit een skill was (technisch) maar dat dit tegenwoordig is opgelost met coole spullen, een goede muziek keuze is natuurlijk wel belangrijk. (Zie ook “Jezelf onderscheiden“)
Sorry maar deze site is geen DJ site (daar zijn er volgens mij al genoeg van).

Geplaatst op 19 september 2014 door Benjamin

Ik vind het leuk om eigen muziek te maken.

Geplaatst op 7 oktober 2014 door Herman

Geweldige site, waar ik zeker vele uurtjes op zal doorbrengen.
Mijn welgemeende complimenten voor dit meesterwerk aan informatie.
Hier kan iedereen wat mee, fantastische site!!
Herman

Geplaatst op 7 oktober 2014 door Peter

Hallo Bill,
Wat een fantastische website en duidelijke uitleg over hoe te handelen bij het bewerken van een audiotrack.
Wat heb je daar een tijd en energie in gestoken, m’n complimenten hoor.
Heb gelijk al de Dynamic Range Meter gedownload.
Zal regelmatig gebruik maken van jouw informatie en mijn ervaringen delen op het forum.
Peter

Geplaatst op 18 november 2014 door Rob W

Ben bezig een home studio in te richten. Wat heb je nodig? Waar moet je aan denken……? Jullie site kan ik daar heel goed voor gebruiken. Vooral jullie filosofie spreekt mij zeer aan. Houd het simpel en probeer te groeien. Wat ik nog wel mooi zou vinden is een basiscursus home recording. Al dan niet via internet. In ieder geval bedankt voor de info.

Geplaatst op 18 november 2014 door Bill | In antwoord op Rob W.

Fijn om te horen Rob.
Op onze forum zijn webinars (filmpjes met instructies) over verschillende onderwerpen (zie ook teaser hierboven). Ik zou dus zeggen meld je snel aan op het forumen doe je je voordeel mee.

Geplaatst op 19 november 2014 door Soundvision

In mijn home studio maak ik gebruik van een digitale mixer & voor de software gebruik een goedkope maar een perfecte software van Magix. die heel goed met de mixer samenwerkt. ik heb in totaal rond de 2500 euro uitgegeven incl de bouw en de nodige apparatuur & kabels.
met deze home-studio verdien ik nu mijn geld met het schrijven/componeren & demo’s maken voor diverse artiesten

Geplaatst op 8 december 2014 door Bert Boon

Dag Bill
Nou ik wilde mijn klassieke platen digitaliseren,nou ben ik iemand die graag wil weten waar die mee bezig is.
Na een jaar lezen proberen en weer proberen en veel wetenschap lezen heb ik nu een mooi resultaat .
Ik heb het gevoel dat ik een berg beklom.
Snap je het allemaal een beetje vind ik jou verhaal en daar staat precies de informatie die ik al heel lang zocht ( begrijpelijk uitgelegd ).
Ik vind het geweldig ga zo door ga zo door.
Mvg Bert

Geplaatst op 28 december 2014 door steef

Hallo Bill
ik heb veel gelezen over het hoe en wat van een home studio
vond het allemaal best wel moeilijk maar hoe jij alles uitleg geweldig gewoon zo eenvoudig te begrijpen
ik zal er zeker weten heel veel plezier aan beleven ben nog maar een beginner maar door jouw adviezen en informatie op de site kan ik een leuke muzikale tijd tegemoet gaan
bedankt
met vriendelijke groet
Steef

Geplaatst op 28 december 2014 door Bill | In antwoord op steef.

Hallo Steef,
Geen dank. Dat is precies de bedoeling.
Grt,
Bill

Geplaatst op 12 januari 2015 door John

Hallo Bill,
Ik ben 66 jaar oud en beoefen muziek sinds mijn 15e.
Afgelopen december ben ik gepensioneerd en heb ik het plan opgepakt om mijn muzikale ervaring om te zetten naar en vast te leggen op een geluidsdrager.
Dat betekent echter dat ik, weliswaar in staat ben om muziek te produceren, maar absoluut een nobody ben op het gebied van opnames, editen, mixen enz.enz. Ook ontbreekt het mij aan kennis omtrent de daarvoor noodzakelijke apparatuur. Kortom een nitwit. Tot aan gisteren ! !
Via het internet ben ik in aanraking gekomen met jouw kennis en ervaring op dat gebied. Ik wil jou dan ook oprecht bedanken voor jouw openhartigheid. Het delen van kennis is in de huidige structuur van de maatschappij niet bepaald populair. Kennis is macht en kennis komt vooral het eigen individu van pas. Nu zullen wij deze maatschappelijke ontwikkeling verder niet behandelen want dat is een heel ander, en een lang niet zo leuk als muziek en opnames, verhaal.
Deze openhartigheid heb jij op een heel professionele manier gedeeld op het internet. Ik heb hier, tot op heden, al veel aan gehad. Met name de insteek zoals benoemd in het e-book “DE GULDEN REGEL” spreekt mij enorm aan. Dit heeft mij enorm aangespoord om door te lezen. Het is ondertussen voor mij wel duidelijk dat de materie op zich niet zo simpel is maar er is voor een leek goed doorheen te komen. De manier van vertellen is helder en duidelijk. Weliswaar is meerdere keren lezen van een allinea wel eens nodig maar dat zegt meer over mij dan over jou.
Ik begin zo langzamerhand in de haalbaarheid van mijn idee te geloven. Dat heb ik aan jou te danken en ik wil jou daarvoor oprecht bedanken.
Ik maak van deze gelegenheid gebruik om jou en de jouwen een geweldig, goed en gezond 2015 toe te wensen. Ik zie dit jaar als mijn ontwikkelingsjaar waardoor er voor mij, aan het einde van 2015, zeker sprake zal zijn van een toegevoegde waarde voor mij als muzikant. Niet in de laatste plaats dank ik dat aan jou.
Met vriendelijke groet,
John van Leeuwen

Geplaatst op 12 januari 2015 | In antwoord op John van Leeuwen.
Hallo John,
Dank voor je reactie, dat doet een mens goed. 🙂
Leuk uitdaging en ja, deze is haalbaar!!
Doel van de website is met jou reactie denk ik zo al bereikt.
Let op, domein naam gaat binnenkort veranderen naar: http://homestudioplugin.nl/
Dus als je nog eens terug wil komen sla die alvast op.
Muzikale groet en succes,
Bill
p.s. Vergeet onze forum ook niet:
http://www.homestudioplugin.nl/forum/index.php

____________________________________________________________________

Ook een reactie geven?