Mobiel muziek maken

BeatMaker 2 en NanoStudio en zo zijn er nog wel een paar zijn applicaties welke bedoeld zijn om muziek te maken op je iPad.

Ze worden vaak gelanceerd met onder ander het woord “workstation”.

Leuke dingen als je het niet kunt laten om “muziek” te maken waar je ook bent. Maar zijn het mobiele DAWS? Natuurlijk lijken ze er wat op maar het is maar net wat je onder een “DAW” verstaat.

Is een DAW niet iets waarmee ik niet alleen primair muziek op maakt maar ook muziek kan vastleggen (digitaal opnemen) en bewerken (met vrij te kiezen tools) tot een totaal eindresultaat (masteren)?
Met deze applicaties kun je ook opnemen (in ieder geval midi) en bewerken (al is het beperkt) en downmixen tot een eindresultaat. Klopt, dit kun je ook met veel DJ software…

Zo zie je maar weer dat het nog niet zo eenvoudig is om verschil te maken tussen wat “echt” een DAW is en wat “leuk speelgoed” is.

Voordat je het weet heb je een lijst vol met applicaties waar je eindeloos over kunt discussiëren wat er wel en niet in thuis hoort. Dit nog los van discussies over welke het “beste” is.

Ik heb in het verleden te veel tijd versplit aan het downloaden van demo’s, uitproberen en mee discussiëren in plaats van, een keuze maken dit leren gebruiken en muziek te maken.

‘Wat nu Bill, ga je niet met je tijd mee?’ Ik vind het nog steeds interessant en kan het ook niet laten om rond te neuzen, maar zolang ik niet iets nieuws dan wel bruikbaars (als in, iets toevoegt aan wat ik kan gebruiken) vindt verspil ik er geen tijd aan.

Deze website is bedoeld om mensen op weg te helpen, om ze antwoord te geven op basis vragen.

Maar vergeet alstublieft niet om ze te gebruiken om wat moois te maken, als je een geweldig geluid uit een vuilnisbak krijgt wil iedereen weten hoe je dat gedaan hebt…. (En zal de verkoop van vuilnisbakken ophoog schieten.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.