Audiotool

Iemand maakte mij attent op Audiotool en vroeg zich af of deze niet een plekje moest verdienen in ons DAW overzicht.

Maar wat is het?
Audiotool (http://www.audiotool.com) is een online music workstation. Het is een op flash (dus je hoeft niks te installeren) gebaseerde virtuele studio. Je kunt er muziek mee maken door gebruik te maken van diverse beschikbare instrumenten, 3 drums en 4 synthesizers, welke je door simpel in je project te slepen kunt gebruiken. Je kunt je muziek intekenen of gebruikmaken van midi. Ook kun je audiobestanden uploaden en in je project gebruiken. Verder heeft hij nog een hoop extra effect plug-ins.

En nu komt het mooiste, het is gratis.
ScreenshotAudiotoolMooi, en nu kopen we dus nooit meer een DAW? Nou, het is zeker een leuke tool en je kunt er leuke dingen mee doen.
Wil je echter audio-opnames maken en deze gaan mixen, dan kan dat wel maar is daarvoor zeker niet bedoeld. Een korte sample (stukje van maximaal dertig seconden) wil nog wel en deze vaker gebruiken in je project gaat ook goed. Maar meerdere sporen van vier minuten lang gaat niet lukken. Ook kun je geen andere dan de
beschikbare instrumenten of effecten gebruiken. Wil je de boel opslaan, dan moet je je wel eerst aanmelden en om een mix op te slaan moet je jouw muziek eerst publiceren.

Kortom, absoluut leuk om eens naar te kijken en mee te spelen en zeker een vermelding op de site waard, maar toch iets te veel ‘haken en ogen’ om als volwassen DAW in onze lijst op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.