Digitaal audio Techniek

Er zijn veel misverstanden over wat bitdepth en samplerate is en hoe het werkt in digitale audio. Deze misverstanden bestaat niet alleen in de consumenten en audiofiele wereld, maar ook in een aantal onderwijsinstellingen* en zelfs bij sommige professionals. Deze misverstanden zijn afkomstig van, veronderstellingen over hoe digitale audio werkt.

Verder zijn er technische zaken welke in de studio tot onverwachtse (ongewenst) resultaten kunnen leiden. Graag wil ik hier verschillende zaken belichten en hoop hiermee dat u een inzicht en controle krijgt in uw studio.

______________________________________________________

*Niet alle onderwijsinstellingen:

Beste Bill,
Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen dat ik je stukje over digitale audio sample rate en bit depth heel erg interessant vind.
Ik laat dit de studenten lezen (live audio) , want tegendraadse meningen scherpen de geest!
En verder ben ik het gewoon met je eens.
Ga zo door en veel succes met deze website!
Hartelijke groet,
Frans.

_______________________________________________________

Baptist Clauwens
De teksten onder “DIGITAAL AUDIO TECHNIEK” zijn degelijk van opzet en leveren goede uitleg. Beschouw mijn reacties (bij onderwerpen) als een complement. Op de gebruikelijke onzin die te vinden is op andere sites zou het zinloos zijn commentaar te geven.

_______________________________________________________

Techniek filmpjes:

Deze filmpjes zijn bedoeld als ondersteuning (luister en zien) van bovenstaande onderwerpen. Ze hebben GEEN wetenschappelijk waarde en zijn puur ter illustratie.

Dither

Binnenkort meer filmpjes…

Film (Engels) Zin en onzin over samplerate en bitdepth

Verhaal over onzin van samplerate en bitdepth vertaald