Een “wow” geluid

Op zoek naar een plug-in om je nummer optimaal te masteren?
Of naar instellingen om je …. (vul maar in) geluid beter te laten klinken?
Of wil je gewoon een kant en klaar oplossing om je track ‘wow’ te laten klinken?

Zoek dan niet verder.

 

Deze bestaan (gelukkig) niet. Ja, ze zijn er wel die het beweren en we zouden het graag willen geloven maar het kan niet. Waarom niet? Nou heel eenvoudig, de mogelijkheden zijn eindeloos en je bedoelingen ook. Ik bedoel, wat is ‘optimaal’ masteren, ‘beter’ of ‘wow’? Voor jou waarschijnlijk heel iets anders dan voor mij.
Voorbeeld, als ik een nummer voor masteren ontvang wil ik graag weten wat de maker er van er mee wil bereiken. Wat voor muziek vindt deze geweldig klinken en waar moet de nummer op lijken (kwa geluid)? Het gaat niet om wat ik goed vindt maar wat de maker er van goed vindt (of wil bereiken).
Instellingen (EQ of Compressie of..) om iets beter te laten klinken zullen afgestemd moeten worden op waar het in wordt gebruikt? Wat mankeert er aan? Wat is de bedoeling?
Wat de één ‘wow’ vindt doet een ander zeer aan de oren.

Kan ik er dan niks aan doen om dit beter te krijgen? Ja zeker!
Je verdiepen in hoe het één en ander werkt en oefenen. Nee geen ander plug-in, tutorial of preset maar gewoon je oren trainen om te horen wat nodig is, fouten maken en hiervan leren.

Het is een ‘skill’, bedrevenheid. Op het moment dat je gelooft dat het op te lossen is met een ander plug-in of bepaalde (preset) instelling glij je af. Geloof in je eigen kunnen, niet in de spullen om het voor je op te lossen.

En nu ophouden te lezen, uitloggen en gaan oefenen. Succes.  🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.