Vrijheid

We leven in een tijd waarin we de vrijheid en mogelijkheden hebben om zelf te bepalen wat we maken en we kunnen dit ook nog zelf aan de man  brengen.

Eerlijk is eerlijk, de nadeel is ook dat iedereen dit kan en dat we dus worden overstelpt met aanbod.

Wat ik bedoel is, vroeger moest je als muzikant het geluk hebben (of hard werken) dat je werd opgemerkt door een platenbaas die wel wat in je materiaal zag (geld kon verdienen) zodat ze je de mogelijkheden boden om je muziek op te nemen en voor je uitbrachten.

Pas als je voor hun genoeg geld had verdiend kon je wat arroganter worden en met minder commercieel, wat vaak dichter bij de hart van de muzikant lag, werk aan de slag.
Gelukkig bleek soms ook dit werk aan te slaan bij het grote publiek en was er weer eens wat nieuws ontstaan.

Nu kan zo’n beetje iedereen zonder te grote investering een plaatje maken en dit ergens op het web posten zodat de hele wereld er deelgenoot van kan zijn. Geen commercieel contract of restricties.

Gewoon lekker doen wat jij wilt.

Helaas is denk ik zo’n beetje 90% van alles wat je op het web kan vinden gemaakt met de bedoeling er rijk en bekend mee te worden (wie wil dat niet).

Hierdoor is er weinig nieuws (kijk maar eens hoe gretig tutorials over, hoe maak ik ….  bezocht worden) en erger nog is die 10% (die de moeite wel waard kan zijn) best moeilijk te vinden.

Ze zijn er wel maar worden overschreeuwd door de massa.
Maar we mogen niet klagen, we hebben de vrijheid om te maken wat we willen en kunnen daar in iedergeval een boel lol aan beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.